Rižoto sa piletinom i gljivama

Na zagrijani maslac baciti sitno izrezani luk, te kada požuti dodati gljive. Ako su svježe, dobro ih oprati i narezati na ploškice.
Gljive će ispustiti svoju vodu, te ih treba pirjati dok voda ne ispari.
U međuvremenu piletinu isjeckati na manje kockice, te popapriti i posoliti po želji.
Kada sva voda od gljiva ispari, dodati piletinu, te pržiti dok ne požuti i po rubovima ne dobije laganu koricu.
Kad je piletina gotova, dodati 1 šalicu riže (ili 2 šalice, no tada treba paziti na omjer vode). Oko minutu treba pržiti rižu uz stalno mješanje, te nakon toga dodati 3 šalice vode. Na 1 šalicu riže idu 3 šalice vode, te se tim omjerom vodite ako ste dodali više šalica riže.
Kada voda ispari, dodati vrhnje za kuhanje, te posoliti i popapriti po želji. Nakon što prokuha, kuhati još 2-3 minute i onda je rižot spreman.
Najbolje poslužiti sa kuhanim karfiolom.

Objavio:
shezael
Kategorija:
Topla predjela
Ocijeni:
  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 0/5 (0 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Sastojci:

  • malo maslaca (dovoljno za pirjati luk)
  • 1 manja glavica luka
  • 200g gljiva (konzervirane ili svježe)
  • 200g piletine
  • 1 šalica riže
  • 3 šalice tople vode
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • papar
  • sol

Ključne riječi (Tagovi):

  • Ovo mi je jedan od omiljenih rižota, ali ja bih ispustio luk, ne volim ga. Ako nekome fali okusa kad je bez luka ima začina koji se mogu dodati.
    I da, preporučio bih dodavanje i malo sira u rižoto, ali nekog lako topljivog (npr, zdenka sir ili gorgonzola).

    26.studenog.2009. | xmak

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.