Ljuti slavonski čorbanac

Na ulju kratko prižimo nasjeckani luk.Smanjimo vatru,umješamo crvenu papriku u prahu i dodamo 1 dl tople vode. Zatim dodajemo meso narezano na kockice,lovorov list,pasiranu rajčicu,nasjeckan češnjak i feferon.Lagano promješamo i pirjamo dodavajući i vodu.Vode u posudi treba biti toliko da prekriva sve meso kad meso skoro omekša dodajemo krumpir narezam ma kocke i zajedno kuhamo još oko 15 minuta.Na kraju umješamo škrobno brašno razmučeno u vinu,promješamo i pustimo da provrije.

Objavio:
tejkica
Kategorija:
Topla predjela
Ocijeni:
  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 5/5 (1 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Korišten Knorr proizvodi:
Pire krumpir

Sastojci:

  • 400 g svinjetine
  • 200 g teletine
  • 200 g junetine
  • 300 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 2 režna češnjaka
  • 1 ljuta feferona
  • 1 lovorov list
  • 2 žličice ljute mljevene paprike
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 50 ml bijelog vina
  • ulje
  • sol
  • papar
  • tejkica , čorbanac je za prste polizat,pošalji recept za fiš-paprikaš ako znaš hvala

    29.svibnja.2010. | ssturbek

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.