Kremšnite

Slika jela

Priprema

Lisnato tijesto odmrznuti , rastanjiti u veličini tepsije (28×37 cm),kore peći na preokrenutoj tepsiji u koji ćete uliti kremu.

Za kremu 1. smjesu dobro izmutiti mikserom. 2.smjesu zakuhati, pa kad zavrije, maknuti sa vatre, uliti 1. smjesu, vratiti na vatru i stalno mješajući kuhati dok se ne zgusne kao puding, oko 15 min. Paziti da ne zagori.

  1. Na kraju istući snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu (prvo dobro istući same bjelanjke) a onda malo po malo dodavati šećer u prahu i dalje miksati.
  2. U smjesu od bjelanjaka polako ulijevati žutu smjesu uz stalno mješanje kuhačom samo u jednom smjeru ( uvijek od vanjskog ruba zdjele prema sebi, nikako ne mješati u krug), da se dobije jednolićna smjesa .
  3. Na dno tepsije staviti jednu koru preliti vrućom kremom i posložiti na vrh drugu koru koju prethodno treba izrezati nožem za rezanje kruha na 15 jednakih djelova.
  4. Kad se kremšnite malo ohlade posipati koru obilno šećerom u prahu.
  5. VAŽNO: Za pripremi ovog kolača trebaju dvije osobe jer se žuta kremai bjelanjci trebaju pripremati istovremeno da bude sve gotovo u isto vrijeme i jedna treba vruču žutu smjesu ulijevati dok druga mješa bjelanjke a i dosta je velika količina .
  6. Ove kremšnite treba narezati vruće ,mokrim nožem.

Savjet:

Kremšnite se jedu tople i najbolje je pojesti ih isti dan jer se do drugog dana bez obzira što se spreme u hladnjak malo slegnu iako ne gube ništa na okusu.
Dobar tek!

Objavio:
smjeskica
Kategorija:
Recepti registriranih korisnika
Ocijeni:
  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 0/5 (0 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Korišten Knorr proizvodi:
Krem juha od šampinjona
,
Krem juha od gljiva
,
Krem juha od povrća
,
Krem juha od rajčice s bosiljkom
,
Krem juha od šparoga
,
Goveđa juha s tjesteninom
,
Juha s griz okruglicama
,
Kokošja juha s tjesteninom
,
Proljetna juha s tjesteninom
,
Goveđa kocka
,
Kokošja kocka
,
Pire krumpir
,
Tjestenina Carbonara
,
Tjestenina s rajčicom i mozzarellom
,
Tjestenina s umakom od špinata, sira i vrhnja

Sastojci:

  • Sastojci za 15 osoba
  • 1. SMJESA
  • 10 kom žumanjaka
  • 30 dag brašna oštrog
  • 30 dag šećera
  • 3 kom vanilin šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 2. SMJESA
  • 12 dl mlijeka
  • 12 dl vode
  • 3 kom vanilin šećera
  • 3. SMJESA
  • 10 kom bjelanjaka
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1 omot lisnato tijesto smrznuto 500g

Ključne riječi (Tagovi):

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.