Njemački čokoladni kolač

Slika jela

1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnja C. Namastite i pospite brašnom kalup za pečenje.
2. Na pari miješajte čokoladu i maslac.
3. Izmiješajte žutanjke i šećer (ostavite 3 žlice po strani). U ovu smjesu ulijte otopljenu čokoladu i dobro izmiješajte.
4. S električnim mikserom na srednjoj brzini izmiješajte bjelanjke i sol tako da dobijete meki šlag. Postepeno dodajte preostali šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
5. U bjelanjke pažljivo dodajte čokoladnu smjesu.
6. Pecite oko 45 minuta. Pustite da se ohladi (lako je moguće da prilikom hlađenja kolač utone i popuca, ne brinite se).
7. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i servirajte uz nezašećereni šlag od slatkog vrhnja.

Objavio:
Pepeljugica
Kategorija:
Kolači i slastice
Ocijeni:
  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 0/5 (0 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Sastojci:

  • 230 g čokolade za kuhanje - razlomite
  • 110 g maslaca
  • 5 većih jaja kojima treba razdvojiti bjelanjak od žutanjka
  • malo soli
  • 2/3 šalice šećera

Ključne riječi (Tagovi):

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.