Kolač od ribizla (ili kupina, marelica, bresaka, ananasa)

Slika jela

Voće (ribizle ili drugo) kuhaj s vodom i šećerom. Kad zakuha (kao kad kuhaš puding), ulij u to dva pudinga izmiješana s malo vode (može oko 1 dl) i malo šećera, te sve skupa miješaj (gusto je i ne smije se čekati da se ohladi). Odmah izlij na biskvit (pazi da se ispeče na vrijeme jer nadjev moraš naliti vruć na biskvit). Topli nadjev razmjesti po biskvitu (odličan je i lijepo se „hvata“). Kad se to potpuno, ali sasvim, ohladi, onda napravi parfe (ne miksaj ga prije niti ga ne stavljaj u frižider jer se zgusne prejako). Parfe mora doći na hladno, čekat ćeš oko sat vremena da se sve ohladi, inače ti parfe „pusti vodu“ pa ne izgleda sjajno. Na parfe još možeš (a i nije nužno) namazati ili ga možeš samo ukrasiti šlagom. I onda malo u frižider stavi... i navali narode!

Objavio:
273didi
Kategorija:
Kolači i slastice
Ocijeni:
  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 0/5 (0 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Sastojci:

  • Biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 4 žlice glatkoga brašna
  • snijeg
  • Peći na pobrašnjenom i namaštenom limu 180-190C 30 min.
  • Nadjev od voća:
  • 60 dkg ribizla (svježih ili smrznutih, ili drugog voća)
  • 30 dkg šećera
  • 5 dl vode
  • 2 pudinga od jagode ili maline (prašak)
  • 1 kutija parfe kreme od vanilije
  • 6 dl mlijeka - za parfe
  • 2 dl slatkoga vrhnja (šlag za ukras)

Ključne riječi (Tagovi):

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.