BIJELA ZLJEVANKA

Umutimo jaja s šećerom, kada se zapjene naizmjenično dodajemo brašno i mlijeko. Smjesa mora biti gušća od smjese za palačinke. Izlijemo u namašćeni ili papirom za pečenje obloženi lim i pečemo.

Pečemo na 180 stupnjeva C. Nakon 10-ak minuta kolač lagano zalijemo kiselim vrhnjem u koji smo zamješali 3-4 žlice šećera (ovisno o ukusu). Ispečemo do kraja.

Kolač je dobar sam, a može se po volji premazati nekim pekmezom (odličan je mlak i premazan pekmezom od višanja s čokoladom).

I dobar tek!

Objavio:
Dobrila06
Kategorija:
Kolači i slastice
Ocijeni:
  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 0/5 (0 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Sastojci:

  • 800 gr oštog brašna
  • 6 jaja
  • 10 žlica šećera + 3-4 za premaz
  • 1-2 čaše kiselog vrhnja, crvenog
  • 6 dl mlijeka

Ključne riječi (Tagovi):

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.