SLANA ROLADA OD ŠPINATA

Skuhaj 1/2 kg špinata i samelji.

Napravi biskvit od 5 žumanjaka, 5 žlica brašna, 1 praška za pecivo, malo soli, te na kraju umiješaj snijeg od 5 bjelanjaka. U tako pripremljenu masu dodaj samljeveni špinat i lagano sve promiješaj. U veliki protvan stavi prvo masni papir, pa istresi gore navedenu smjesu i peci na oko 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Kada je biskvit pečen, istresi iz protvana, te umotaj u roladu zajedno s masnim papirom, te za to vrijeme pripremi nadjev.

Nadjev: 30 dkg svježeg sira izmiješaj sa 2 žlice vrhnja, malo soli i polovinom nadjeva premaši ohlađeni biskvit. Po nadjevi poslaži tanke šnite šunke /može i ona za picu/, pa preko šunke ponovo premaži drugu polovinu izmiješanog sira.

Zarolaj rolat i ostavi u hladnjaku oko 2 sata da se dobro stegne. Reži na šnjite debljine 1-1,5 cm i posluži kao prilog uz hladno pečenje, uskršnju šunku ili slično.

Objavio:
basic.vesna
Kategorija:
Hladna predjela
Ocijeni:
  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocjena: 5/5 (1 puta ocijenjeno)

Zahvaljujemo na ocjeni!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Vaša ocjena je izmjenjena, zahvaljujemo na glasanju!

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli ocjeniti ovaj recept.

Sastojci:

  • Za biskvit:
  • 1/2 kg špinata
  • 5 jaja
  • 5 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za nadjev:
  • 30 dkg svježeg sira
  • 2 žlice vrhnja
  • 20 dkg tanko narezane šunke za picu ili slične

Ključne riječi (Tagovi):

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.